Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maarssen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Maarssen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via deze pagina leest u belangrijke informatie met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Uiteraard kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1500 tot wel €9500, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStichtse Vecht | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3604
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Maarssen mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Maarssen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.550 – €2.2504 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€3.200 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.950 – €10.900€4.250 – €7.7001 dag
Wenteltrap€7.500 – €14.000€5.300 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Maarssen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maarssen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-maarssen-3604

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Maarssen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model kopen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Maarssen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Maarssen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Maarssen.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 bekende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan bekend om een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal bekende ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Bekende installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Maarssen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator of 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maarssen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Maarssen communiceert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie