Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kockengen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Kockengen biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op deze website bieden wij waardevolle gegevens aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1650 tot maar liefst €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStichtse Vecht | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Kockengen juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Kockengen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.600 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.050 – €8.600€2.950 – €6.8005 uur
2 bochten€6.500 – €10.100€3.950 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €13.900€5.400 – €9.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kockengen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kockengen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kockengen-3628

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Kockengen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Kockengen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Kockengen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kockengen.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal erkende traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Grote aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Kockengen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa of PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kockengen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kockengen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie