Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwer Ter Aa

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Nieuwer Ter Aa vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via deze website kunt u aan de slag met uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2350 tot maar liefst €10000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Stichtse Vecht | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nieuwer Ter Aa mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Nieuwer Ter Aa. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.750 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.050 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.900 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.800€5.550 – €10.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwer Ter Aa.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwer Ter Aa kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwer-ter-aa-3626

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuwer Ter Aa voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mail: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Nieuwer Ter Aa bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u merken en winkels die ook actief zijn in Nieuwer Ter Aa.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwer Ter Aa.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Betrouwbare montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Nieuwer Ter Aa in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn & Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuwer Ter Aa is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nieuwer Ter Aa communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie