Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loenen aan de Vecht

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Loenen aan de Vecht biedt uitkomst! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €1550 oplopend tot 9700, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStichtse Vecht | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3632
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Loenen aan de Vecht juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Loenen aan de Vecht. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.850 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.200€2.500 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.300€4.350 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€8.300 – €12.500€4.550 – €10.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Loenen aan de Vecht.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loenen aan de Vecht is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-loenen-aan-de-vecht-3632

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Loenen aan de Vecht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Stichtse Vecht. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mail: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Loenen aan de Vecht zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Loenen aan de Vecht.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Loenen aan de Vecht.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele professionele producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 bekende merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Loenen aan de Vecht binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn & TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loenen aan de Vecht is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loenen aan de Vecht verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie