Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwersluis

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Nieuwersluis maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website treft u waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €2500 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Stichtse Vecht | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Nieuwersluis mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nieuwersluis. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.600€3.500 – €5.4005 uur
2 bochten€5.750 – €10.600€3.750 – €7.100Eén dag
Spiltrap€7.600 – €12.200€4.950 – €10.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwersluis.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwersluis kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nieuwersluis-3631

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuwersluis voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Nieuwersluis lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen tonen en vertelt welk model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Nieuwersluis.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nieuwersluis.

Goede merken
In ons land zijn verschillende goede fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Nieuwersluis binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuwersluis is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuwersluis werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie