Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loenersloot

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Loenersloot maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bieden wij nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 tot zo’n €8100, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Stichtse Vecht | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Loenersloot mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Loenersloot. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.900€3.100 – €6.0001/2 dag
2 bochten€6.350 – €11.600€4.250 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €14.500€4.950 – €9.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Loenersloot.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Loenersloot is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-loenersloot-3634

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Loenersloot voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Stichtse Vecht. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift laten monteren die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mail: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Loenersloot vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen laten zien en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook leveren in Loenersloot.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Loenersloot.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten waarborgen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele grote traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Erkende adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Loenersloot binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah & PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Loenersloot is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Loenersloot verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie