Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vreeland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Vreeland maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u risicoloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle details ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1950 oplopend tot 9900, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStichtse Vecht | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Vreeland juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.700 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Vreeland. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.200€3.100 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.800€4.500 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€7.900 – €13.800€5.200 – €10.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vreeland.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vreeland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vreeland-3633

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vreeland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Stichtse Vecht. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift kopen die rijmt met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Vreeland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende opties laten zien en vertelt welk soort lift matcht met de situatie en het budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Vreeland.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vreeland.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele goede leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Vreeland binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator en Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vreeland is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vreeland benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie