Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nigtevecht

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Nigtevecht biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht vindt u uitgebreide informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Stichtse Vecht.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €2250 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteStichtse Vecht | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Nigtevecht mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nigtevecht. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.200€3.150 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.400€3.700 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.400€4.950 – €10.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nigtevecht.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nigtevecht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nigtevecht-1393

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nigtevecht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stichtse Vecht met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stichtse Vecht. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift kopen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Endelhovenlaan 1
 • 3601 GR, Stichtse Vecht
 • Website: www.stichtsevecht.nl
 • E-mailadres: Zorggroep de Vechtstreek
 • Telefoonnummer: 0346254000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Nigtevecht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere opties laten zien en informeert welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Nigtevecht.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nigtevecht.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse professionele traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Nigtevecht binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nigtevecht is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nigtevecht hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 125 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie