Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ankeveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Ankeveen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u praktische specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot wel €9800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWijdemeren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1244
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Ankeveen juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Ankeveen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.000€3.100 – €5.2004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.300€3.700 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.150 – €14.500€5.050 – €9.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ankeveen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ankeveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ankeveen-1244

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ankeveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijdemeren. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten installeren die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mailadres: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Ankeveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte opties demonstreren en informeert welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Ankeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ankeveen.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf betrouwbare leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Bekende dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ankeveen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah & 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ankeveen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ankeveen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie