Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loosdrecht

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Loosdrecht maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina bekijkt u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Wijdemeren.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1950 tot maar liefst €9800, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Wijdemeren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Loosdrecht mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.600 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Loosdrecht. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.700 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.900 – €9.900€2.600 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.550 – €11.500€4.050 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€7.750 – €12.100€4.550 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Loosdrecht.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Loosdrecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-loosdrecht-1231

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Loosdrecht voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wijdemeren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mailadres: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Loosdrecht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende modellen laten zien en geeft aan welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Loosdrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Loosdrecht.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf populaire merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa. Grote montagepartners van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Loosdrecht in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als ThyssenKrupp & Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Loosdrecht is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loosdrecht verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie