Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kortenhoef

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kortenhoef verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Via de TrapliftExpert treft u praktische informatie aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, technische details, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Wijdemeren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €1800 tot wel €8700, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWijdemeren | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1240
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Kortenhoef mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Kortenhoef. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.800 – €9.000€3.000 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €10.500€3.600 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.550 – €12.700€4.500 – €9.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kortenhoef.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kortenhoef is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kortenhoef-1240

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kortenhoef voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijdemeren met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijdemeren. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wijdemeren (https://www.wijdemeren.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift kopen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rading 1
 • 1231 KB, Wijdemeren
 • Website: www.wijdemeren.nl
 • E-mail: info@wijdemeren.nl
 • Telefoonnummer: 14035

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Kortenhoef zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen demonstreren en informeert welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Kortenhoef.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Kortenhoef.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende producenten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle montage en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal grote fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Kortenhoef in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa & Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kortenhoef is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kortenhoef verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 110 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie