Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Abcoude

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Abcoude maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u belangrijke tips aangaande trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2250 tot zo’n €9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Ronde Venen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Abcoude mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Abcoude. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.100€2.800 – €6.4001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.500€3.950 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.450 – €12.600€4.600 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Abcoude.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Abcoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-abcoude-1391

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Abcoude voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Ronde Venen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Abcoude onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Abcoude.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Abcoude.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse goede producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Gerenommeerde wederverkopers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Abcoude al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah of Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Abcoude is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Abcoude communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie