Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waterland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Waterland maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2450 & €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Waterland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Waterland juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.500.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Waterland. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€5.000 – €8.000€2.900 – €5.6005 uur
2 bochten€5.750 – €10.400€3.950 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€7.700 – €12.300€4.700 – €10.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Waterland.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waterland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waterland-1153

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Waterland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waterland. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem kopen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mail: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Waterland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties demonstreren en adviseert welk model matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Waterland.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Waterland.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele goede producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal erkende ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Waterland in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waterland is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Waterland communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie