Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Watergang

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Watergang verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder kunt u aan de slag met belangrijke tips inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Waterland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 & €8800, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaterland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Watergang mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Watergang. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.000€3.250 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.100€3.800 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €13.600€5.300 – €10.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Watergang.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Watergang kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-watergang-1454

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Watergang voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waterland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type aanschaffen die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Watergang bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Watergang.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Watergang.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele populaire traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Watergang binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Watergang is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Watergang werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie