Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijsenhout

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Rijsenhout vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder vindt u belangrijke beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 en €8400, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Rijsenhout april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Rijsenhout. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.800 – €2.200halve dag
1 bocht€4.750 – €8.900€2.650 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.300€3.650 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €13.600€5.000 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijsenhout.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijsenhout is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rijsenhout-1435

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Rijsenhout voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Rijsenhout onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende opties tonen en adviseert welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in Rijsenhout.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rijsenhout.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Rijsenhout al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator & 123 traplift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rijsenhout is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rijsenhout hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie