Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vrouwenakker

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Vrouwenakker vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via onze vergelijker vindt u nuttige specificaties wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1500 tot wel €8900, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNieuwkoop | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Vrouwenakker mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Vrouwenakker. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.850 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.400€3.300 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.200€4.350 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.950 – €12.300€4.750 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vrouwenakker.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vrouwenakker is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vrouwenakker-1428

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Vrouwenakker voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nieuwkoop. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mail: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Vrouwenakker vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Vrouwenakker.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Vrouwenakker.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa. Bekende dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Vrouwenakker in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift en Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vrouwenakker is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vrouwenakker werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 110 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie