Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bussum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Bussum vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle tips over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en veiligheid. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Gooise Meren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten schommelen tussen €2100 & €10000, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Gooise Meren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Bussum mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.550 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Bussum. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€5.350 – €8.800€2.750 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.600 – €10.300€4.100 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.700€4.500 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bussum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Bussum is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bussum-1403

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Bussum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gooise Meren met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Gooise Meren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift selecteren dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Brinklaan 35
 • 1404 EP, Gooise Meren
 • Website: www.gooisemeren.nl
 • E-mail: gemeente@gooisemeren.nl
 • Telefoonnummer: 352070000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Bussum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire mogelijkheden introduceren en adviseert welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Bussum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Bussum.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Bussum binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bussum is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bussum werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie