Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Muiden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Muiden biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand vindt u praktische details wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gooise Meren.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1900 en €10100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGooise Meren | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Muiden juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Muiden. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €9.900€2.550 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.200€4.100 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.700€5.100 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Muiden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Muiden is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-muiden-1398

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Muiden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gooise Meren d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Gooise Meren. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gooise Meren (https://www.gooisemeren.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift aanschaffen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Brinklaan 35
 • 1404 EP, Gooise Meren
 • Website: www.gooisemeren.nl
 • E-mail: gemeente@gooisemeren.nl
 • Telefoonnummer: 352070000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Muiden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften installeren in Muiden.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Muiden.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse bekende leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een korte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf professionele leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Muiden binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp + TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Muiden is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Muiden communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie