Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baambrugge

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Baambrugge maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een beschermde en aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1550 en €10000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in De Ronde Venen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Baambrugge mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Baambrugge. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.600€3.300 – €6.300halve dag
2 bochten€6.100 – €10.700€4.100 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.000 – €14.000€5.200 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Baambrugge.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baambrugge is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-baambrugge-1396

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Baambrugge voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Ronde Venen. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift kopen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mail: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Baambrugge zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Baambrugge.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Baambrugge.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Baambrugge binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah + 123 traplift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Baambrugge is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Baambrugge communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie