Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Kwakel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in De Kwakel maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u bruikbare informatie omtrent trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Uithoorn.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 & €9100, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteUithoorn | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1424
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift De Kwakel april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in De Kwakel. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.400 – €8.100€2.550 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.600€3.850 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €14.400€4.750 – €10.2001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Kwakel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Kwakel kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-de-kwakel-1424

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Kwakel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uithoorn binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Uithoorn. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Uithoorn (https://www.uithoorn.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type kopen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van Meerwijk 16
 • 1423 AJ, Uithoorn
 • Website: www.uithoorn.nl
 • E-mailadres: loketwwz@uithoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0297513111

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO De Kwakel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en informeert welk type lift past rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in De Kwakel.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in De Kwakel.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf professionele merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 professionele traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in De Kwakel binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Kwakel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Kwakel benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 130 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie