Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uithoorn

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Uithoorn maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Uithoorn.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2000 tot zo’n €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteUithoorn | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Uithoorn mei 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Uithoorn. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.550 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.400€2.600 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.800€4.150 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €12.800€5.550 – €9.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Uithoorn.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Uithoorn kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-uithoorn-1421

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Uithoorn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uithoorn via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Uithoorn. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Uithoorn (https://www.uithoorn.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift kiezen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van Meerwijk 16
 • 1423 AJ, Uithoorn
 • Website: www.uithoorn.nl
 • E-mailadres: loketwwz@uithoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0297513111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Uithoorn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende modellen laten zien en adviseert welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Uithoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Uithoorn.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende traplift bouwers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf bekende fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Uithoorn binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Strobbe hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Uithoorn is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Uithoorn verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 125 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie