Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Almere

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Almere kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina treft u bruikbare beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Almere.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 9800, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAlmere | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1349
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Almere juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Almere. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.250 – €9.000€2.950 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.200€4.250 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.450 – €14.100€5.300 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Almere.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Almere is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-almere-1349

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Almere voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Almere binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Almere. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Almere (https://www.almere.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn verstrekken ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 1315 HR, Almere
 • Website: www.almere.nl
 • E-mailadres: servicepuntz@almere.nl
 • Telefoonnummer: 14036

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Almere bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook leveren in Almere.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Almere.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende goede merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Almere in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Almere is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Almere benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie