Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blaricum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Blaricum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand treft u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Blaricum.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1800 en €8400, inclusief installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBlaricum | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Blaricum april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Blaricum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.000€2.950 – €5.1005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.100€3.550 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.450 – €12.600€5.500 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Blaricum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Blaricum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-blaricum-1261

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Blaricum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Blaricum d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Blaricum. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Blaricum (https://www.blaricum.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem uitkiezen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf Wichman 10
 • 1276 KB, Blaricum
 • Website: www.blaricum.nl
 • E-mailadres: hbel@sociaalplein.info
 • Telefoonnummer: 0355281247

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Blaricum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen introduceren en adviseert welk model past bij uw wensen en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Blaricum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Blaricum.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Bekende adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Blaricum binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift of Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Blaricum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Blaricum communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal ligt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie