Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amstelveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Amstelveen biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite van uw hele huis genieten. Onderstaand leest u praktische informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Amstelveen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2400 en €8200, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAmstelveen | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1186
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Amstelveen april 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Extra opties als een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Amstelveen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.800 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €8.900€3.100 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €11.500€4.100 – €7.3001 dag
Draaiende trap€8.500 – €14.000€4.750 – €10.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Amstelveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Amstelveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-amstelveen-1186

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Amstelveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amstelveen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Amstelveen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Amstelveen (https://www.amstelveen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten installeren die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan Nieuwer Amstel 1
 • 1182 JR, Amstelveen
 • Website: www.amstelveen.nl
 • E-mail: gemeente@amstelveen.nl
 • Telefoonnummer: 0205404911

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Amstelveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Amstelveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Amstelveen.

Erkende merken
In ons land zijn vijf professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele bekende traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Amstelveen binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp & PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Amstelveen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Amstelveen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie