Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huizen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Huizen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Bovendien kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Huizen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2300 oplopend tot 8900, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHuizen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Huizen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Huizen. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.800 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.050 – €9.800€2.850 – €5.300Dagdeel
Twee bochten€5.700 – €11.000€4.300 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €14.500€4.650 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Huizen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Huizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-huizen-1271

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Huizen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Huizen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Huizen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Huizen (https://www.huizen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf Wichman 10
 • 1276 KB, Huizen
 • Website: www.huizen.nl
 • E-mail: hbel@sociaalplein.info
 • Telefoonnummer: 0355281247

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Huizen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen tonen en adviseert u over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Huizen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Huizen.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan in voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 goede producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Minivator, Triwa, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Huizen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Huizen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Huizen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 105 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie