Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift de Hoef

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in de Hoef kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert bekijkt u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2450 tot zo’n €8800, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Ronde Venen | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift de Hoef mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder treft u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in de Hoef. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €8.800€3.100 – €6.000Dagdeel
Twee bochten€6.000 – €10.400€4.000 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €13.000€5.250 – €10.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in de Hoef.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in de Hoef is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-hoef-1426

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in de Hoef voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Ronde Venen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten monteren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO de Hoef subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen tonen en informeert u over welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in de Hoef.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in de Hoef.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal erkende merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers garanderen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende installateurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in de Hoef al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah + Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in de Hoef is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in de Hoef hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie