Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalsmeerderbrug

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Aalsmeerderbrug kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1900 tot wel €9900, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Aalsmeerderbrug juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.050 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Aalsmeerderbrug. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.600€3.150 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.800€3.950 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.500 – €13.100€5.150 – €10.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Aalsmeerderbrug.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aalsmeerderbrug kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-aalsmeerderbrug-1436

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Aalsmeerderbrug voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Aalsmeerderbrug zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Aalsmeerderbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Aalsmeerderbrug.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf erkende ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse erkende merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Aalsmeerderbrug binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare of PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Aalsmeerderbrug is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Aalsmeerderbrug werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie