Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude Meer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Oude Meer biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker bekijkt u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2550 tot wel €9200, inclusief montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Oude Meer juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Oude Meer. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.700 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.750 – €9.800€2.650 – €5.000halve dag
2 bochten€5.600 – €10.600€3.900 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.000 – €12.300€5.450 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oude Meer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oude Meer is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oude-meer-1438

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Oude Meer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief montage. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Oude Meer subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende systemen laten zien en vertelt welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Oude Meer.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oude Meer.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere erkende traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Oude Meer binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift en RecentLift hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oude Meer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oude Meer benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie