Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Katwoude

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Katwoude maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 oplopend tot 8400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWaterland | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Katwoude juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.250 of meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Katwoude. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.400€2.800 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.300€4.350 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €14.000€4.600 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Katwoude.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Katwoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-katwoude-1145

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Katwoude voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem uitkiezen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mail: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Katwoude bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Katwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Katwoude.

Bekende merken
In ons land zijn diverse professionele leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Grote montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Katwoude binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift of Heymer verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Katwoude is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Katwoude hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie