Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Edam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Edam kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2100 en €9600, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEdam-Volendam | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1135
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Edam april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Edam. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.600€2.650 – €6.200Dagdeel
Twee bochten€5.900 – €10.400€4.200 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.950 – €13.100€4.700 – €10.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Edam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Edam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-edam-1135

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Edam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Edam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert welk systeem rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Edam.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Edam.

Erkende merken
In ons land zijn enkele erkende traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 goede leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Edam al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp en TipTop verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Edam is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Edam hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie