Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broek in Waterland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Broek in Waterland biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €1550 tot zo’n €10100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaterland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Broek in Waterland mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Broek in Waterland. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.100halve dag
1 bocht€4.650 – €9.100€3.200 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.700€3.600 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.100 – €12.900€4.950 – €10.400Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Broek in Waterland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Broek in Waterland is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-broek-in-waterland-1151

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Broek in Waterland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model aanschaffen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mail: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Broek in Waterland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Broek in Waterland.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Broek in Waterland.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele goede traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal geschikte fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote specialisten van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Broek in Waterland binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn & 123 traplift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Broek in Waterland is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Broek in Waterland verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie