Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalsmeer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Aalsmeer verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u belangrijke adviezen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Tevens kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Aalsmeer.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 tot wel €8200, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAalsmeer | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Aalsmeer juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.500 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Aalsmeer. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.500€2.850 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.100€3.650 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.450 – €13.500€4.850 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Aalsmeer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Aalsmeer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-aalsmeer-1430

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Aalsmeer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalsmeer door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aalsmeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aalsmeer (https://www.aalsmeer.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift laten installeren dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1431 EH, Aalsmeer
 • Website: www.aalsmeer.nl
 • E-mailadres: sociaalloket@aalsmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0297387575

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Aalsmeer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal opties demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan merken en winkels die ook liften monteren in Aalsmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Aalsmeer.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Erkende aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Aalsmeer binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Platinum & Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Aalsmeer is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Aalsmeer benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 120 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie