Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cruquius

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Cruquius maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij nuttige tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2050 & €8900, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Cruquius juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Cruquius. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €9.300€3.000 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €11.500€3.550 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.800€5.450 – €10.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Cruquius.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cruquius kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-cruquius-2142

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Cruquius voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Cruquius onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende opties demonstreren en vertelt welke uitvoering past bij uw situatie. Veel dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook leveren in Cruquius.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Cruquius.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 bekende merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse goede fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Populaire adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in Cruquius binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Cruquius is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Cruquius werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie