Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bennebroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Bennebroek biedt uitkomst! Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl leest u waardevolle beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Bloemendaal.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2600 oplopend tot 9100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Bloemendaal | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Bennebroek mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Bennebroek. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.250 – €8.000€2.550 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €10.500€3.650 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.050 – €13.100€4.750 – €9.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bennebroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bennebroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bennebroek-2121

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Bennebroek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bloemendaal door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bloemendaal. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bloemendaalseweg 125
 • 2061 CH, Bloemendaal
 • Website: www.bloemendaal.nl
 • E-mailadres: info@wmo-loketbloemendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0235267007

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Bennebroek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en informeert welk model voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Bennebroek.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bennebroek.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele erkende fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Bennebroek binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare + RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bennebroek is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bennebroek verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis ligt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie