Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bloemendaal

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Bloemendaal verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle details over trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Bloemendaal.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 tot maar liefst €10100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bloemendaal | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Bloemendaal juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.100.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Bloemendaal. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.100€2.850 – €5.100halve dag
2 bochten€5.550 – €10.600€3.950 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.350 – €12.900€4.650 – €10.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bloemendaal.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Bloemendaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bloemendaal-2061

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Bloemendaal voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bloemendaal via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bloemendaal. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Bloemendaalseweg 125
 • 2061 CH, Bloemendaal
 • Website: www.bloemendaal.nl
 • E-mail: info@wmo-loketbloemendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0235267007

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Bloemendaal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften tonen en geeft aan welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Bloemendaal.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Bloemendaal.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele erkende producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Bloemendaal binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Minivator + Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bloemendaal is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bloemendaal hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie