Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarlem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Haarlem kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website treft u uitgebreide specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en veiligheid. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Haarlem.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1800 en €9500, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHaarlem | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2023
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Haarlem juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.350 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verstrekken wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Haarlem. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.200€2.900 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.300€4.300 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.800 – €13.900€5.100 – €10.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarlem.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Haarlem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-haarlem-2023

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Haarlem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlem d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Haarlem. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlem (https://www.haarlem.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rivieraplein 4
 • 2037 AS, Haarlem
 • Website: www.haarlem.nl
 • E-mailadres: info@lokethaarlem.nl
 • Telefoonnummer: 0235430990

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Haarlem bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Haarlem.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Haarlem.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire traplift bouwers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Haarlem binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah & PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Haarlem is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Haarlem werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie