Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen Noord-Holland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Bergen Noord-Holland verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bieden wij belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €1950 & €10000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bergen Noord-Holland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Bergen Noord-Holland april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Bergen Noord-Holland. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.800€3.150 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.600 – €11.300€3.950 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.200 – €12.300€4.500 – €10.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen Noord-Holland.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergen Noord-Holland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bergen-noord-holland-1931

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Bergen Noord-Holland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift aanschaffen die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mail: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Bergen Noord-Holland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties introduceren en geeft aan welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Bergen Noord-Holland.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bergen Noord-Holland.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken hanteren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 populaire fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Bergen Noord-Holland binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare en RecentLift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bergen Noord-Holland is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bergen Noord-Holland werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie