Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schoorl

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Schoorl vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina vindt u uitgebreide beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de WMO en veiligheid. Tevens kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot zo’n €9200, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBergen Noord-Holland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Schoorl mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.100 of meer.
 • Extra opties als een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Schoorl. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.200€3.400 – €6.1001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.000€4.400 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.250 – €12.200€5.050 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schoorl.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schoorl is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schoorl-1871

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Schoorl voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een stoellift laten installeren die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mailadres: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Schoorl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Schoorl.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Schoorl.

Professionele merken
In Nederland zijn 5 bekende producenten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse goede producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Schoorl binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Triwa + RecentLift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Schoorl is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Schoorl hanteert een maximale draagkracht in KG. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie