Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen aan Zee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Bergen aan Zee vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met nuttige details met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1600 tot zo’n €9000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBergen Noord-Holland | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Bergen aan Zee april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Bergen aan Zee. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.600 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.550 – €8.600€3.050 – €6.8005 uur
2 bochten€5.800 – €11.100€4.200 – €7.100Hele dag
Spiltrap€8.450 – €14.300€5.200 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen aan Zee.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Bergen aan Zee is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel leveranciers bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bergen-aan-zee-1865

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bergen aan Zee voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift kopen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mailadres: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Bergen aan Zee subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Bergen aan Zee.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Bergen aan Zee.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten verzekeren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Gerenommeerde verkopers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Bergen aan Zee binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Platinum & Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bergen aan Zee is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bergen aan Zee hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis fluctueert dat tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie