Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driehuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Driehuizen kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u waardevolle tips wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Tevens kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2050 tot wel €8600, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlkmaar | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
WMO Beslissingstermijn16 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Driehuizen april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Driehuizen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.100€3.250 – €6.200halve dag
2 bochten€5.850 – €11.400€4.100 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.950 – €13.700€5.150 – €10.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Driehuizen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Driehuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-driehuizen-1847

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Driehuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Alkmaar. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 16 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mailadres: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Driehuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen demonstreren en geeft aan welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Driehuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Driehuizen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal bekende merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Driehuizen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum + Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Driehuizen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Driehuizen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie