Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stompetoren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Stompetoren vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u belangrijke specificaties betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de onkosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1550 oplopend tot 9200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlkmaar | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Stompetoren april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Stompetoren. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.700€2.500 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.900€3.600 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.900€4.850 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stompetoren.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Stompetoren kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-stompetoren-1840

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Stompetoren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alkmaar. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem kopen die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Stompetoren onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en informeert welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Stompetoren.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Stompetoren.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 betrouwbare leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Erkende installateurs van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Stompetoren binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp + Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stompetoren is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stompetoren benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie