Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oudorp kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide specificaties met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de unieke werking, de kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Bovendien kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2300 tot maar liefst €8600, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Alkmaar | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Oudorp april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Oudorp. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.200€2.800 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.900€3.600 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.600 – €12.800€5.150 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudorp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oudorp-1829

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oudorp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alkmaar. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 16 weken. Nadien bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mailadres: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Oudorp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte liften tonen en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Oudorp.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oudorp.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Grote dealers van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Oudorp in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Otolift & 123 traplift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oudorp is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oudorp communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie