Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Waal

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in De Waal vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u nuttige gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1550 & €8900, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Texel | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift De Waal juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in De Waal. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.600 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.750 – €9.100€2.550 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.600€4.300 – €7.0006 uur
Wenteltrap€7.900 – €14.200€5.100 – €9.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Waal.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Waal is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-waal-1793

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Waal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Texel. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mailadres: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO De Waal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden laten zien en adviseert u over welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in De Waal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in De Waal.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in De Waal binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum & 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Waal is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in De Waal hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie