Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudeschild

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Oudeschild kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website bieden wij waardevolle details inzake trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2100 tot zo’n €8700, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Texel | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Oudeschild juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Oudeschild. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.750 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.900€2.950 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.100€3.750 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €14.200€5.350 – €10.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudeschild.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudeschild is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oudeschild-1792

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Oudeschild voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Texel. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mailadres: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Oudeschild bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen laten zien en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Oudeschild.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oudeschild.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire merken operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken waarborgen een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf grote fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Oudeschild binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah & Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudeschild is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oudeschild communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie