Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Oever

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Den Oever biedt uitkomst! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1800 tot wel €8000, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHollands Kroon | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Den Oever mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Den Oever. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.500€3.250 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.800€4.200 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.300 – €12.800€4.550 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Oever.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Oever is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-den-oever-1779

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Den Oever voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Den Oever vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen introduceren en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Den Oever.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Den Oever.

Erkende merken
In ons land zijn 5 bekende leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele professionele leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Heymer. Bekende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Den Oever binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare & TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Den Oever is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Den Oever verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 105 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie