Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kreileroord

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Kreileroord maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website leest u belangrijke adviezen inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten variëren tussen €1650 tot zo’n €8000, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Hollands Kroon | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Kreileroord juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Kreileroord. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €9.400€3.500 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.900€3.700 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.400€4.800 – €9.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kreileroord.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Kreileroord is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kreileroord-1773

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kreileroord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift uitzoeken die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Kreileroord bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties introduceren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In deze tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Kreileroord.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Kreileroord.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Kreileroord binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum of TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kreileroord is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kreileroord communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie