Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wieringerwerf

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Wieringerwerf maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2250 & €9000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHollands Kroon | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Wieringerwerf mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Wieringerwerf. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.400 – €9.300€3.200 – €5.400halve dag
2 bochten€5.600 – €10.000€3.800 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.950 – €12.800€5.100 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wieringerwerf.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wieringerwerf kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wieringerwerf-1771

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wieringerwerf voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hollands Kroon. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model aanschaffen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Wieringerwerf lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Wieringerwerf.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Wieringerwerf.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf professionele ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Wieringerwerf al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Platinum of TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wieringerwerf is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wieringerwerf hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie