Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breezand

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Breezand vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u weer zelf en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1900 en €9100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Breezand juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Breezand. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.800€3.100 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.900€3.650 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.300 – €13.600€4.550 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Breezand.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Breezand kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-breezand-1764

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Breezand voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of meteen een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Breezand vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Breezand.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Breezand.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal grote merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Grote wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Breezand binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator & Smienk bieden een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Breezand is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Breezand hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie