Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Petten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Petten maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bekijkt u nuttige adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Schagen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1600 & €9500, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Schagen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Petten april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Petten. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.650 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €9.100€2.550 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.300€3.850 – €8.000Hele dag
Spiltrap€7.550 – €13.000€5.350 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Petten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Petten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-petten-1755

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Petten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schagen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift uitzoeken die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Petten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Petten.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Petten.

Goede merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Petten binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Stannah en TipTop hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Petten is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Petten benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie