Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Maartensvlotbrug

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Sint Maartensvlotbrug maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u nuttige tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Schagen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1550 en €8000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Schagen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Sint Maartensvlotbrug april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Sint Maartensvlotbrug. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.900€3.400 – €5.100halve dag
2 bochten€6.550 – €11.000€4.300 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.200€5.400 – €9.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Maartensvlotbrug.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sint Maartensvlotbrug is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-sint-maartensvlotbrug-1753

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint Maartensvlotbrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schagen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Schagen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan 19
 • 1741 EA, Schagen
 • Website: www.schagen.nl
 • E-mailadres: postbus8@schagen.nl
 • Telefoonnummer: 0224210400

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Sint Maartensvlotbrug onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft aan welk merk/model past bij de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Sint Maartensvlotbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Sint Maartensvlotbrug.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse grote leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Sint Maartensvlotbrug in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Acorn & Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sint Maartensvlotbrug is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sint Maartensvlotbrug hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie